Zweethut

Zweethut/tekening

Zeer authentiek , diep reinigende ceremonie.


Oorspronkelijk overgeleverd reinigingsritueel van de Noord-Amerikaanse Indianen.


Loslaten is het proces wat we ondergaan in de hut. Roodgloeiende stenen worden door de vuurman uit het vuur in de hut gebracht waarna de watergieter er water overheen sprenkelt. We ondergaan 4 rondes, waarin in elke ronde nieuwe hete stenen worden binnengedragen. Elke ronde heeft zijn eigen intensie die verbonden is met één van de 4 windrichtingen.
De warme lucht omhuld je lichaam en laat je smelten. Je laat los, overgave naar een heel natuurlijk gevoel, je lichaam ontspant, er komt ruimte om je hart te voelen en emoties te uiten. De 4 elementen, aarde, water, lucht en vuur, zorgen voor een perfecte balans in de hut waarin we herinneren waar we oorspronkelijk vandaan komen en wie we werkelijk zijn. De overtuigingen en conditioneringen die je denkt dat je bent, en waarmee je je vereenzelvigd hebt, zullen langzaamaan of instant (kan beide) plaatsmaken voor een veel groter omvattender ik. Stilte. Een toestand van eenvoudig zijn, die jij werkelijk bent. En dat alles wat je "zoekt", op dit moment hier en nu, zich volledig in al zijn facetten aan je ontvouwd. En je zult ontdekken dat "jij", die stilte, altijd al bent geweest en onwaarschijnlijk dichtbij is, hier en nu onvoorwaardelijk voor altijd. "Welcome home." Alles is één.

Aho


Volgende tekst door : Maarten Moens, mannenwerker in Noord-Holland, www.de vuurcirkel.nl.


"In een zweethut ontmoet je de 4 elementen op een bijzondere wijze. De elementaire krachten van de aarde, het water, de lucht en het vuur helpen je om jezelf opnieuw te verbinden met je lichaam, met je hart, met je essentie. Samen met anderen een dag buiten zijn om naar binnen te gaan.
Een zweethut is een geritualiseerde levenscrisis. Je verlaat een zweethut anders dan je erin bent gegaan. Het woord crisis betekent in het Grieks beslissen, onderscheiden, een keerpunt vinden, samengevat: ont-knopen. 
Deze elementen komen ook terug in de zweethut, een rituele ceremonie waarin je jezelf emotioneel, mentaal en spiritueel reinigt, 'ontknoopt', zodat er iets nieuws geboren kan worden".

 

Kijk voor datum en plaats in de agenda.Being Here - Martijn Plooij - Tel: 0644 555 504 -